Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ένας χαιρετισμός που δεν έγινε(στην εκδήλωση για το νοσοκομείο Νάουσας)

Ως κοινωνικός χώρος "Πιθάρι" θεωρήσαμε σωστό να εκφωνηθεί και από μέρους μας ένας χαιρετισμός στην εκδήλωση της Παρασκευής 20/9 για τη στήριξη του Νοσοκομείου Νάουσας,Οι διοργανωτές δεν είχαν σύμφωνη γνώμη επικαλούμενοι το ζήτημα του χρόνου.
Το "Πιθάρι" έστω και των υστέρων χαιρετίζει την προσπάθεια αυτή.Ο κατήφορος της υποβάθμισης του νοσοκομείου με προοπτική το οριστικό κλείσιμό του είναι υπαρκτός.Σήμερα,χθες και αυριο δε διεκδικούμε τα δικαιώματά μας,αυτά που εξαφάνισαν.Διεκδικούμε την ευθύνη της ύπαρξής μας.Διεκδικούμε το δικαίωμα να μη χαρακτηριζόμαστε αναλώσιμοι.Η υποβάθμιση του νοσοκομείου σημαίνει πρακτικά ότι μας θεωρούν αναλώσιμους.Το γνωρίζουμε από τις οδυνηρές πρράσφατες εμπειρίες και απώλειές μας.Υποβάθμιση σημαίνει θάνατος. Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος.Καμία άλλη εκδοχή,καμία άλλη σκέψη.
Και δυστυχώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Πρέπει να ευδοκιμούν οι αριθμοί τους εις βάρος της ΥΠΑΡΞΗΣ μας. Σύντομα θα ακούσουμε για την απόλυση των γιατρλν το ΙΚΑ και το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ.
Ο συνεχής αγώνας, η συνεχής διαμαρτυρία,η συνεχής αντίσταση είναι ο μόνος τρόπος.Καμία ψευδαίσθηση,καμία αφέλεια.Όλοι εμείς που διαμαρτυρόμαστε,που διαδηλώνουμε που φωνάζουμε για να εμποδίσουμε το κλείσιμο του Νοσοκομείου μας είμαστε ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.Είμαστε το ένα άκρο της παρανομίας κατά την κυβέρνηση.Πρέπει να καθίσουμε ήσυχοι και νομοταγείς.Εξάλλου υπάρχουν οι καναπέδες και οι τηλεοράσεις.'Οποιος διαμαρτύρεται βάζει σε κίνδυνο τη σωτηρία της Ελλάδας.
Έχουμε εξομοιωθεί μα το άλλο άκρο , την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,μέρος του συστήματος,τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.Το δικαίωμά μας ταυτίζεται με τη δολοφονία.ΠΡΕΠΕΙ να σιωπήσουμε.αλλιώς είμαστε υπόλογοι.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.
Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμεε το τέρας του ναζισμού.ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Δεν είναι καινούριο νέο. Μερικοί ισχυρίζονται ότι δεν ήξεραν.Δεν ήξεραν τάχα ότι με την ανοχή και τη βοήθεια του συστήματος μαχαίρωναν,χτυπούσαν,δολοφονούσαν.Απλά τα θύματα ήταν διαφορετικού χρώματος. Τώρα αυτοί που φαντασιακά θέλουν να σώσουν την Ελλάδα δολοφονούν Έλληνες, Ήταν θέμα χρόνου να γίνει.Τώρα είναι πραγματικότητα.
ΠΡΩΤΑ οι μετανάστες, έπειτα οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ στο ΠΕΡΑΜΑ,ποχθές ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ.
Εμείς οι Έλληνες πολίτες πρέπει να θέσουμε τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός νόμου,εκτός βουλής,έξω από της γειτονιές μας, έξω από τα χωριά και τις πόλεις μας.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΤΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΥ.!
Ασ θυμηθούμεε τελειώνοντας τους στίχους του Μπέρτολντ Μπρεχτ:
"Τον φασισμό,βαθιά κατάλαβέτον,
δε θα πεθάνει μόνος.Τσάκισέ τον"

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "Πιθάρι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου