Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012ΔΗΜΑΡΧΕ:ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ,ΤΙ;

«Μαχαίρι» στις θέσεις εργασίας ανταποδοτικού χαρακτήρα -στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα των δήμων- βάζει το υπουργείο Εσωτερικών, αφήνοντας ξεκρέμαστα περί τα 100.000 παιδιά που σπουδάζουν σε ωδεία, σχολές χορού και εικαστικών ή συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Οι περικοπές στις συμβάσεις των εργαζομένων (δάσκαλοι και προπονητές) φτάνουν σχεδόν το 100%, καθώς εγκρίνονται μόλις 800 θέσεις για όλους τους δήμους, όταν στον κάθε έναν απασχολούνται κατά μέσο όρο 150-200 άτομα.
    Σημειώνουμε πως με τον όρο ανταποδοτικού χαρακτήρα εννοείται ότι οι θέσεις εργασίας αυτές δεν επιβαρύνουν καθόλου ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε αυτόν του δήμου
. Αντίθετα  ενισχύουν το δημοτικό αφού  υπερκαλύπτουν την αμοιβή δασκάλων –προπονητών με αποτέλεσμα να έχει κέρδος η δημοτική επιχείρηση.
Και ενώ το υπουργείο λίγους μήνες με νόμο εξαιρούσε τις θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα από τις περικοπές σε λίγο, και μετά τις πιέσεις της τρόικας –αυτή κυβερνά άλλωστε-,τις συμπεριέλαβε και αυτές.
Αποτέλεσμα: εκατοντάδες παιδιά  στο δήμο Νάουσας  μένουν μακριά από ωδεία-καλλιτεχνικά εργαστήρια. Ο στόχος των δανειστών, κατά τη γνώμη μας, εκτός από την οικονομική αφαίμαξη είναι και η πνευματική αποτελμάτωση
-γι’ αυτό και οι συγκεκριμένη ενέργεια. Η κυβέρνηση φυσικά υπακούει δουλοπρεπώς, όπως έκανε και θα κάνει και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Μένει να δούμε τη στάση της δημοτικής αρχής. Οι καθηγητές των τμημάτων αυτών διατίθενται να κάνουν μαθήματα και έχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές, που είναι μαζικές. Πριν λίγες μέρες συμφωνήθηκε από τη  δημοτική αρχή να διατεθούν οι αίθουσες στα εικαστικά εργαστήρια. Παραχωρήθηκαν  οι αίθουσες.
Μόνον οι αίθουσες όμως!!!!
Ο δήμος δεν αναλαμβάνει τίποτε άλλο. Ούτε καν τη θέρμανση. Και έρχεται χειμώνας. Χώρια οι άλλες ανάγκες όπως υποδομές σαν τη γραμματειακή υποστήριξη και τόσα άλλα.


ΕΡΩΤΟΥΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Τι προτίθεται να πράξει ο δήμος Νάουσας;
Θα αρκεστούμε σε έργα βιτρίνας όπως συνεδριακά κέντρα ή το κολυμβητήριο;
(Αυτό και αν δεν είναι ανταποδοτικό)
Ποια είναι η συνεισφορά του δήμου στον πολιτισμό;Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος « Το Πιθάρι».

                         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου